Tens un aparell elèctric o electrònic que ja no funciona?

Els aparells elèctrics i electrònics contenen materials que, mal reciclats, són nocius per al medi ambient. Reciclar-los com es mereixen, ara és més fàcil que mai.

Feu servir l’scroll

Què has de fer per reciclar els aparells elèctrics i electrònics?

Recollida 1 x 1

Quan compris un aparell elèctric o electrònic nou, la botiga està obligada a recollir l’antic aparell equivalent de forma gratuïta, tens 30 dies per portar-lo al punt de venda.

Recollida 1 x 0

A les botigues d’aparells elèctrics i electrònics de més de 400 m2 han de recollir els aparells petits (< 25 cm) de manera gratuïta i sense comprar-ne un d’equivalent. Allà hi trobaràs un contenidor especial on deixar-los.

COMPRA A INTERNET

Quan adquireixis un aparell elèctric o electrònic a través d’internet, la persona repartidora s’ha d’endur de forma gratuïta l’aparell antic equivalent al que has comprat quan es faci el lliurament.

A DOMICILI

En comprar un nou electrodomèstic o aparell de gran format (> 50 cm), inclosa la compra per internet, la persona repartidora ha de recollir l’antic aparell de forma gratuïta.

Què passa amb l’aparell una vegada l’entregues?

01

Es transporta a una planta de tractament.

02

S’extreuen els components perillosos i es tracten correctament.

03

Se separen els diferents materials que els componen i, després d’un procés de reciclatge, s’utilitzen com a matèries primeres de nous productes.